Skip to content

official website – jom ramai2 meriahkan web ni!

May 19, 2009

myshutterbugz
now, untuk tatapan rasmi samada catitan journal atau update terbaru wedding job. sila ke link ini. bermula satu perjalanan baru dalam dunia fotografi. diharap pembaca dan pengikut blog ni (kalu ada..:)..) supaya dapat mengikuti perkembangan terbaru di sini pula.

selain itu, berkomunikasilah bersama saya dan sertai facebook saya (hanya click banner kat bawah), untuk mengikuti perkembangan dan input2 terbaru dari saya mahupun shutterbugz

thanx to all. love.

Azizi Ahmad’s Profile | Join my facebook team now!
Azizi Ahmad's Facebook Profile

tahniah paktam & raidah

May 10, 2009

paktam&raidahinthechapternine01

tahniah to paktam & raidah. akhirnya bersatu jua mereka :), walau pelbagai alasan diberikan untuk mengaburi perhubungan mereka, tetap tidak mengaku. tetapi tidak paktam. tidak sama sekali, hidung kami masing mampu mengesan yang mana candu, yang mana t*&#, manakan tidak, dari satu hari ke satu hari yang lain, hubungan mereka bertambah mesra , (kami dapat lihat paktam!) dari lumut ke KL selamba diredah sambil memerah keringat skyline merah hati yg dimekap ala2 kancil, (kami dapat rasai kerinduanmu paktam), akhirnya…terbongkar jua rahsia mu paktam. sekeras keras hatimu paktam (kerana beliau seorang jaguh lompat tinggi/jauh/pelari balapan daerah), namun beliau tetap tunduk ditangan seorang budak perempuan bernama raidah. memang power la ilmu raidah pakai..:p

paktam&raidahinthechapternine02

cinta mereka agung sebenarnya. mereka saling membantu, dan memerlukan antara satu sama lain. kita pernah saksikan dan pernah melihat bagaimana agungnya cinta mereka (rujuk kes paktam koma sehingga xsedar diri). tapi mereka tetap xbetul :p (sama mcm yg lain), pasal benda2 remeh selalu nak gaduh. sampaikan nak ajak member2 ke kenduri kawen sebelah pihak masing2 pun saling bertikaman belakang antara 1 sama lain. :). tapi mereka tetap paktam & raidah. mereka memerlukan setiap satu (ayat tangkap leleh).

paktam&raidahinthechapternine03

now da pukul 1230 am. ngantuk da ni. ada few pictures nak upload, tp rilek-rilek la, esok pulak kot. :). mata da berat da ni. katil dok panggil2 je dr td..”bro..meh la tido..” hatiku panas..seraya berkata..”rilek bro..ada kerja sket”.. katil pun bengang terus blah dari kawasan kejadian.

paktam&raidahinthechapternine04

paktam&raidahinthechapternine05

masa kenduri paktam, aku jumpe 2 seteru utama atas padang, tp kat sini alih2 rupenye kamceng gile. gambar di atas ialah apis rooney a.k.a ayam, manakala gambar di bawah pula ialah phat fabregas a.k.a kepet. patutla xperform game baru2 ni, rupe-rupenye mengular plan nak pegi kenduri umah paktam. cheiss..

paktam&raidahinthechapternine06

tahun ni antara tahun yang meriah bagi budak sekolah aku, especially batch spm 2000. ramai yang akan kawen tahun ni. ada beberapa event yg akan datang like zack salio (jengka/jb), amer (bagan serai), piziucop (kuantan) dan ada beberapa lg kot, tp xsure..:p. tahniah di ucapkan kepada semua bakal2 pengantin (kalau nak petua, tanya aku/izha/pijan, kitorang ada petua best). kepada farid, dengar cite nak merisik bulan 6. tp yang mana 1 pilihan? ada banyak calon ke? :p. yang da tunang, (en.kemis ke??), bile nak kawen? da nak kawen pun nak cover2 lg? bulat? anda pula bile lg? takkan selama2nya menjadi benchmark kawan2 yg lain? kalau bulat da nak kawen, dan anda xkawen2 lg, maknanya hidup anda sudah terlalu lama single….:)

paktam&raidahinthechapternine07

paktam&raidahinthechapternine08

paktam&raidahinthechapternine09

gambar ni ambik masa on the way balik ke kl, so singgah jap kt hentian lentang (before genting sempah, after tol bentong), sambil2 tunggu yg lain. tp at last, hanya kitorang je yg ada, yang lain seme da bersepah ntah kemane2, ada da kt tol gombak, ada da kt genting sempah, ada yg kt hentian temerloh (lpt), ada kt lanchang, dan ada yang menangguk/transit (betulke kemis? bulat yg cite..:p). anyway, trip ni best, sambil jalan2 pg umah member kawen, bleh jumpe member2. hopefully ada lg trip lepas ni. apa kata penganjur bagan serai 23-mei? respon segera…hehe

paktam&raidahinthechapternine10

edri & akuie : love story from parit buntar

May 3, 2009

edriakuie01

edriakuie02

edriakuie03

edriakuie04

edriakuie05

edriakuie06

edriakuie07

edriakuie08

edriakuie09

edriakuie10

edriakuie11

edriakuie12

edriakuie13

akuie & edri : an evening in parit buntar

May 3, 2009

teaserthechapternine

semalam shukri (akuie) & adriana (edri) baru selesai majlis resepsi belah lelaki kat parit buntaq. aku bertolak dari KL malam jumaat , then stay kat taiping atas ikhsan en.wantai (www.myshutterbugz.com) terima kasih atas layanan yang diberikan oleh en.wantai. 🙂 then pepagi esoknye lepas layan roti canai kat restoran bismillah (restoran pertama kat malaysia – according to en.wantai), then terus gerak pg parit buntaq. ni second time aku pegi sane lepas 5 tahun dulu if x salah, masa tu aku attend wedding akak assan, pun kt tempat yg sama, mana lagi kalu bukan parit mat alam / parit 80L kt pekan titi serong. serba sedikit pasal event, walaupun simple tapi meriah. sedang pengantin+aku tgh syok berborak, tetibe dengar org dah tahlil kat bawah khemah, layaaann beb. tahlil 2minit, then terus makan2. hehe. dorang lapar agaknye. so, event tu berlalu smooth je mcm tu, aku pun xsedar, kat mane nak amek gambar. hehe, sorry eh pengantin, tu la sape suh borak ngan aku. dalam tengah hari sket, walaupun org masih lagi datang, aku ajak pengantin layan sawah padi + berbasikal. dorang agreed, mmg best. basikal yg xberapa tua tu nasib baik senang nak dapat, hehe. thanx to cha’in (xtau betul ke x ejaan ni). tp series, respek to pengantin, sangat tough, kuat & bersemangat waja. haha. usung basikal ke sane ke mari, siap jatuh basikal, akuie lak sampei 4 kali usung basikal cross jambatan, paling best, pengantin siap layan lap lg atas tanah sawah. 🙂 bagus betul korang ni. anyway, thanx to all yg menjayakan misi ini. terutama sekali wife aku yg bg aku travel sampei ke parit buntar, untuk jayakan misi ni. 🙂 last sekali, to en.wantai & shafex..mesej ini khas untuk beliau berdua….” basikal tua + sawah padi beb..” errr..sebelum terlupe, pastikan check blog ni selalu, pasal pas ni nak update gambar edri+akuie lak.. tunggu eh.  jangan lupe, check selalu k?

resepsi : nazihah+fazlee

April 27, 2009

thechapternine11

thechapternine21

thechapternine31

thechapternine41

thechapternine51

thechapternine6

thechapternine7

thechapternine8

thechapternine9

thechapternine10

thechapternine111

thechapternine12

thechapternine13

thechapternine14

thechapternine15

dari pukul 830 pg lg sy da siap sedia kt umah pengantin. pasal xdpt info kol bape start nikah. event ni sampai pukul 6 ptg.  agak mencabar jugak pasal kene cover sorang2. anyway, job jadi lebih senang pasal pengantin memang sangat sporting, pengapit pun sama. pengapit perempuan ni boleh katakan dah jadi macam p.a to pengantin perempuan. every single item dia akan take care. hehe. senang cite, event ni memang best. semua very supportive. from parent pengantin (especially mak nazihah, tq eh makcik 🙂 ), sedara mara belah pengantin perempuan, pengantin lelaki (fazlee), kawan2 pengantin dan etc. semua best! walaupun saya masih lagi baru dalam bidang ni, tp kerjasama yg diberikan sangat la memuaskan, memboleh saya untuk mencuba segala macam cara untuk ambil gambar pengantin. kalau ada apa2, calling2 eh nazihah+fazlee. event utk kt johor nanti xmau jemput ke? hehe. selamat pengantin baru!

p/s : dengar cite pegi honeymoon kat langkawi? betulke? beli banyak2 coklat k? untuk my son. 🙂

pertunangan : izwan+yana

April 26, 2009

thechapternine1

thechapternine2

thechapternine3

thechapternine4

thechapternine5

coming soon #2

April 26, 2009

teaserthechapternine2

tempat   : taman mulia, bandar tun razak

tarikh     : 26april2009